Näidendite­laenutamise haldamise ligipääsu saatmiseks on tarvis end autentida. Administraator võtab vajadusel ühendust.

Teil ei ole teatristatistika nägemisõigust!

Hüppa põhisisu juurde

See the latest info of Estonian theatre

VII NU Performance: SHRINK 01995

Autor:
Lawrence Malstaf
lavastus-pic
Kaks suurt läbipaistvat kiletükki ja seadeldis, mis nende vahelt aeglaselt õhu välja imeb, jättes keha vaakumpakendisse ja vertikaalselt rippuma. Läbipaistev toru kahe pinna vahel võimaldab seal viibival inimesel õhuvoolu reguleerida. Kiletükkide vahelise kasvava surve tõttu tardub sissepakitud keha pind aegamisi mitmeteks mikrovoltideks. Performance’i ajal liigub inimene nende vahel aeglaselt ja vahetab poose, mis varieeruvad looteasendi sarnasest asendist poosini, mis meenutab ristilöödud keha.

---

Lawrence Malstafi (1972, Brugge, Belgia) looming asub visuaal- ja teatrikunsti piirimail. Ta loob installatsioone ja performance’eid, mis on keskendunud liikumisele, kokkusattumustele, korrale ja kaosele, ning üksikkülastajatele kõikehõlmavale tajuruumile. Lisaks loob ta suuremaid liikuvaid keskkondi, millega käsitletakse ruumi ja orienteerumist, kasutades külastajat sageli kaasloojana. Lawrence’i teostes on lähtepunktiks või inspiratsiooniks ning installatsioonide käivitajateks füüsika ja tehnoloogia.

Lawrence Malstafi installatsioone iseloomustavad elavad esemed, kineetiline arhitektuur ja füüsiline osalemine. Loodud reageerivad keskkonnad loovad teatraalseid olukordi, milles külastaja kohalolu muutub teose dramaturgia lahutamatuks osaks. Tema masinad ilmutavad ebastabiilse korra, juhuse ja muutuste keerukas mängus tundeid, kahtlusi ja teisi inimlikke omadusi.

Lawrence Malstaf on saanud mitu rahvusvahelist preemiat kunsti ja uue tehnoloogia valdkonnas. Lisaks tuntakse teda tantsu- ja teatrimaailmas uuendusmeelse stsenograafina. 2008. aastal pälvis ta Hollandi preemia Witteveen + Bos - prize for Art + Technology, 2009. aastal Prix Ars Electronica preemia Golden Nica ja 2010. aastal Excellence Prize’i 13. Jaapani meediakunsti festivalil Tokyos. 2011. aastal valiti ta projekt "Pavillion" ("Paviljon") iMinds Art&D valikusse. 2013. aastal võitis ta Norra Hedda preemia parima stsenograafia kategoorias lavakujunduse eest lavastusele Günter Grassi romaani "Plekktrumm" põhjal, ning ta lõi 2014. aastal lavakujunduse Jon Tombre ja Cecile Løveidi auhinnatud etendusele "Visning".
     
Ta elab Tromsøs, Norras ja osaleb rahvusvahelistel näitustel.